De ce nu merg românii pe stadioane

Acum 3 săptămâni am lansat pe blog un sondaj pe tema prezenţei pe stadioane. Mai exact, întrebarea suna aşa: “Mergeţi pe stadioanele din România?” Şi deşi numărul de respondenţi este în continuare unul care nu-mi permite să spun că sondajul este unul concludent (62 de voturi), pot trage nişte concluzii. Dar înaintea concluziilor vreau să le mulţumesc celor care au votat: “Mulţumesc!

Aşadar, 20 de persoane au spus că merg din când în când pe stadion şi alte 18 au bifat opţiunea “Da, sunt ultras.” De asemenea, unul din cei 3 care au ales altă variantă de răspuns a precizat că merge constant la meciuri fără a face parte din vreun grup organizat de suporteri. Toate bune până aici, deşi se putea şi mai bine. Doar că următorul răspuns ca număr de voturi este “Nu, nivelul fotbalului este scăzut” pe care l-au ales 11 din cititorii care au votat. Alţi 6 au fost o singură dată pe stadion şi le-a cam ajuns. Doar câte 2 cititori au ales răspunsurile “Nu, sunt prea scumpe biletele” şi “Nu, e prea multă violenţă.

Deduc de aici că nu mult huliţii ultraşi sunt de vină pentru audienţa scăzută de pe stadioanele româneşti, ci nivelul scăzut al meciurilor din Liga 1 şi lipsa infrastructurii. Ai auzit, Mitică? De acum să te gândeşti mai bine când te mai trăsneşte vreo idee şi vrei să faci o lege. Nu de alta, dar eşti în fruntea LPF ca să ajuţi fotbalul românesc, nu să concepi legi care încalcă drepturile fundamentale ale omului doar pentru că cei care merg pe stadioanele româneşti te înjură. Şi stai liniştit, fac asta doar pentru că şi-au cam dat seama ce fel de om eşti.

Acestea fiind spuse, vă las mai jos graficul cu rezultatele sondajului şi o nouă întrebare la care aştept răspunsurile voastre: Ce părere aveţi despre nivelul presei sportive din România?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: