Modelul japonez

Cum bani se pot face din orice, nişte japonezi s-au gândit să aranjeze nişte meciuri de sumo. Toate bune şi frumoase până acum (nu că aş încuraja astfel de practici, dar sunt atât de frecvente încât e ceva dubios când nu se întâmplă), doar că poliţia japoneză s-a sesizat şi a pornit o anchetă. 13 jucători şi un antrenor au fost deja anchetaţi în acţiunea pornită de autorităţile nipone.

Partea interesantă acum urmează: Sumo este un sport sacru în Japonia şi sportivii sunt văzuţi ca purtători ai unei tradiţii sacre. Primul ministru din Japonia a declarat chiar în faţa parlamentului că dacă acuzele pe care poliţia niponă le face sunt adevărate, sportivii au trădat poporul. Şi ca o dovadă în plus că sumo este mai mult decât un sport s-a hotărât anularea unui turneu de primăvară care se organizează din 1946. Preşedintele Asociaţiei Nipone de Sumo a fost foarte strict şi a refuzat organizarea oricărui turneu de sumo până la stârpirea corupţiei din sport.

Acum vă întreb: Ce trebuie să fac pentru a trăi şi în România aşa ceva?

(Ca o paranteză, în momentul în care scriu acest text, la Ştirile Pro TV rulează un material despre ancheta legată de defrişările ilegale. Reporterul merge cu imaginile filmate în care unii furau lemne fără vreo durere de cap. Reacţia poliţistului a fost: Şi ce vreţi să fac eu?)

Advertisements

2 responses to “Modelul japonez

  • Florin

    Sunt multe lucruri foarte de bun simt care se intampla in Japonia si la noi nu (dau un exemplu: atunci cand achizitionezi un apartament care nu este inca terminat, platesti de exemplu un avans de 50 de mii de euro(apartamentele sunt foarte scumpe in Tokyo, aici locuiesc eu si de aia dau exemplul asta), iar daca tu te retragi inainte ca apartamentul tau sa fie terminat iti opresc 20 de mii de euro din suma, dar daca ei nu mai fac apartamentul tau din anumite probleme iti returneaza 50 + 10 mii de euro inapoi) …. la noi nu se face nici apartamentul si te duci prin tribunale sa iti recuperezi bani 😉

  • jurnalistsportiv

    Da, oamenii sunt la ani lumina in fata noastra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: