A-nceput spectacolul!

Nici n-a debutat returul că deja se vorbeşte de titluri câştigate la masa verde, de blaturi pe faţă, de înţelegeri şi aşa mai departe. AnunţulPandurii Târgu Jiu nu a fost programată pentru etapa a 19-a a declanşat butonul de panică şi toţi preşedinţii şi patronii au sărit ca arşi:

“E un blat ordinar!”, “Nu ia Oţelul campionatul cu aceste 3 puncte!” sau “Condescu a jucat la pariuri că Oţelul ia titlul!”.

 

Oameni în toată firea sau, după caz, în două firi că în una nu încap, au ajuns să se poarte ca nişte copii care se oftică pentru că prietenul lor a găsit o jucărie pe jos. Se reped ca nişte corbi hulpavi spre liderul care a găsit leşul, doar doar apucă şi ei să se înfrupte din el. Dar se mulţumesc şi dacă s-ar ajunge la situaţia în care cel care a pierdut jucăria şi-o revendică sau dacă nu îşi potoleşte nimeni foamea din leşul mult disputat.

Mă uit la ce se întâmplă cu un zâmbet amar. Zâmbet pentru că mă amuză să văd cum crapă splina-n cei care şi-au făcut planul de bătaie pentru retur şi aceasta victorie la masa verde a Oţelului ori le dă puţin peste cap planurile, ori îi supără pentru că pur şi simplu îşi doresc să moară capra vecinului.

Amar pentru că Dorinel mi-a acordat în pauza competiţională un interviu şi mi-a permis să văd atmosfera din lotul Oţelului. Lumea chiar munceşte acolo şi poziţia Oţelului în clasament se datorează puterii de sacrificiu şi seriozităţii de care gălăţenii dau dovadă.

De ce se omite aspectul ăsta? De ce presa îi dă înainte cu declaraţiile celor afectaţi în mod direct de nejucarea partidei Pandurii-Oţelul? Pentru ca în momentul în care decizia se va anula, totul să pară îndreptăţit? Doar pentru că unora nu le convine să scoată nişte bani în plus pentru titlu? Ca să păstrez analogia cu copii, pe cei care se dau năpăstuiţi îi roade invidia pentru simplul fapt că ei “merg la meditaţii”, dar elevul silitor e în continuare primul.

Se anunţă un retur savuros, rămâneţi pe poziţii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: