Hocheiul încotro?

Platina Chişinău a câştigat sâmbătă, 19 februarie, Liga Naţională Română la Hochei Under 18. Mai mult decât atât, moldevenii au învins în finala disputată pe patinoarul Dunărea din Galaţi CSŞ SC Miercurea Ciuc. Juniorii din Chişinău şi-au adjudecat trofeul cu scorul general de 2-o (6-4, 3-2)

Cu 3 zile înainte de performanţa puştilor moldoveni, în Bucureşti, la ruina “Mihai Flamaropol“, Steaua Rangers întâlnea HSC Csikszereda într-un meci contând pentru Superliga Naţională. După repriza secundă, la scorul de 4-1 pentru bucureşteni, rolba care asigură refacerea gheţii s-a defectat. Partida a fost întreruptă, stabilindu-se ca ultima repriza să se joace la următorul meci dintre cele două rivale, meci care va avea, aşadar, 4 reprize.

În septembrie 2010, la începutul sezonului 2010-2011 al Ligii MOL, Steaua Rangers avea programat un meci pe acelaşi  “Mihai Flamaropol” contra ungurilor de la Ferencvárosi TC. Reprezentanta Ungariei a câştigat la masa verde, 5-0, pentru că bătrânul patinoar nu avea gheaţă.

Şi atunci, ca şi zilele trecute, buba a fost rolba care apropo, a costat 100.000 de euro. După ce că în capitala unei Românii care se vrea a fi europeană, există un singur patinoar, vai mama lui, iar în toată ţara numeri patinoarele pe degetele de la mâini, cu două, trei excepţii nici pe astea nu te poţi baza. Şi când te gândeşti că pe gheaţa de la Flamaropol se antrenează şi lotul olimpic de patinaj artistic… Adică Zoltan Kelemen.

Mă întreb şi vă întreb: Se poate să ajungem mai jos de atât într-un sport la care eram fruntaşi odată?

Advertisements

3 responses to “Hocheiul încotro?

 • Giuran

  Din pacate nu doar hocheiul este la pamant in tara noastra.Nu avem sali moderne de sport(pentru,baschet,volei,handbal etc),nu avem stadioane pentru atletism(de obicei locurile de antrenament sunt niste glume de terenuri,majoritatea noroioase),la canotaj sportivii trebuie sa ceara aprobarea “smecherilor” de pe lacul Snagov pentru antrenamente,la caiac-canoe e aceeasi situatie,la gimnastica nu mai avem conditii,dar mai ales nu mai avem antrenori(majoritatea plecand afara),la boxul amator suntem la pamant,nu tin minte ultima medalie castigata la vreun campionat european sau mondial,la polo si natatie nu avem bazine,la fotbal nu avem antrenori capabili si terenuri bune pentru antrenamente si cu siguranta lista poate continua.La toate sporturile enumerate mai sus am dat unii dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile,daca nu cumva chiar cei mai buni la disciplinele respective(Gatu,Comaneci,Patzaichin,Lipa).La olimpiada din 1984 am terminat pe locul 2 in clasamentul pe medalii,o performanta istorica,chiar daca atunci URSS nu a participat,acum viitorul arata destul de intunecat iar in ritmul in care decurg lucrurile sunt sanse mari ca o medalie de aur la olimpiada sa ramana amintire sau sa riste sa devina un vis.

  • jurnalistsportiv

   Da, viitorul e sumbru, dar trag speranţe că la Olimpiada de la Londra încă vom mai obţine nişte medalii. În privinţa sălilor, la Chiajna este aproape de finalizare o bază sportivă foarte drăguţă care include şi o sală modernă de baschet/volei/handbal. Şi mai sunt câteva prin ţară. La Reşiţa, de exemplu, există un bazin olimpic frumos, dar este adevărat că nu ajunge să avem aici o sală, la 300 de km un bazin, la 200 de km un patinoar şi aşa mai departe.

   Şi este şi vina unora din marii sportivi care au uitat de unde au plecat şi cât este de important pentru practicantul unui sport să aibă nişte condiţii (vezi cazul Lipă).

   La box avem o medalie de argint la Mondialele din Barbados din septembrie 2010 prin Steluţa Duţă. E drept că la box feminin, dar fetele maestrului Adrian Lăcătuş vin cu medalii de câteva ediţii încoace.

   Toate cele bune!

 • Oglindă, oglinjoară… « In Sports we trust!

  […] timp ce postam un răspuns la comentariul dat de Giuran la acest articol mi-am adus aminte de un material pe care l-am scris pentru revista Sport Revolution în […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: