Merităm biletele spre EURO 2012?

Naţionala” de fotbal a României nu-şi mai revine. Cu excepţia unui 3-0 cu Honduras din iunie 2010, elevii lui Răzvan Lucescu nu au mai simţit gustul victoriei de ceva vreme, chiar dacă am jucat în faţa unor echipe precum Israel, Ucraina, Macedonia, Albania, Belarus sau Cipru.

Cu un asemenea portofoliu, actuala generaţie este doar o umbră a selecţionatei României care dădea cu terenul în cap adversarilor când, în drumul ei spre un turneu final, întâlnea formaţii de calibrul celor enumerate mai sus. O umbră care stă cu capul plecat şi îşi acceptă statutul fără vreo fărâmă de mândrie care s-o îndemne să vrea mai mult.

Haideţi să nu ne mai ascundem după deget, să nu mai invocăm transformarea fotbalului şi faptul că nu mai există echipe mici. Totul e în mintea noastră. Desigur că există echipe mici, noi suntem una dintre ele. România este privită acum la fel cum noi priveam în trecut Luxemburgul sau Andorra.

Şi atunci întrebarea care se naşte de fapt nu este dacă mai avem puterea să ne calificăm la EURO 2012, ci: Merităm să ne calificăm la EURO 2012?

Advertisements

One response to “Merităm biletele spre EURO 2012?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: